Спорт

„Олборг“ (Дания) е четвъртият съперник на етърци в Лара

Датският „Олборг“ ще бъде четвъртият съперник на етърци по време на подготовката им в Турция за свободната досега дата 26 януари. „Виолетовите“ заминават за турския курорт утре с полет от Варна през Истанбул за Анталия.

Първата проверка е в неделя, 20 януари, срещу „Динамо“ (Загреб). Това е и най-класният съперник на етърци по време на лагера. „Динамо“ е абсолютен лидер в първенството на Хърватия и води с 11 т. аванс пред втория „Осиек“.

На 23 януари „Етър“ играе срещу „Лех“ (Познан). Съперникът е на трето място в момента в шампионата на Полша. Миналата зима двата отбора отново се срещнаха в Турция, като етърци водеха с 3:1 и отстъпиха с 3:4. Три дни по-късно е и мачът срещу петия в датското първенство „Олборг“, а последната проверка е на 30 януари срещу „Кемницер“ (Германия), който играе в трета немска дивизия.

„Хърватският „Динамо“ (Загреб) е много реномиран и качествен отбор, „Лех“ също е здрав съперник. Последните два противника са по-близо до нашия първи съперник в първенството „Дунав“ (Русе). Прибираме се в началото на следващия месец и на 8 февруари от 15:00 ч. на стадион „Ивайло“ (ако времето е благосклонно) ще представим официално отбора с мач срещу „Литекс“. Ловчанлии ни носят късмет в генералните репетиции, така че запазваме традицията“, коментира Красимир Балъков.

Всички 25 футболисти ще пътуват за Анталия, от тях на проби е само Илия Джамов и за качествата му ще се преценява на място.