Денят

Одобриха искания на две общини за ремонти за близо 1,6 млн. лв.

Шест искания за финансиране от общини на територията на област Велико Търново бяха одобрени и ще бъдат изпратени за разглеждане до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

По време на днешното заседание на комисията даде положително становище на искането на кмета на Община Лясковец за финансиране за аварийно – възстановителни, строителни и монтажни  работи на водосток над дере в промишлена зона „Честово” на гр.Лясковец, ул. „Максим Райкович”  на стойност 105 551,38 лева с ДДС, за водосток над дере в с.Добри дял, ул. „Славяни”  на стойност 85 030,38 лева с ДДС.
Одобрено е искането на кмета на Община Горна Оряховица за финансиране за ремонтно – възстановителни работи на улици в село Първомайци, община Горна Оряховица на стойност 393 412,78 лева с ДДС. Зелена светлина получи и предложението за финансиране за ремонтно – възстановителни работи на улици в гр. Долна Оряховица, община Горна Оряховица” на стойност 345 736, 92 лева с ДДС.

Положително е становището за финансиране на ремонтно – възстановителни работи на улици в гр. Горна Оряховица, община Горна Оряховица” на стойност 504 364,66 лева с ДДС.

Одобрение има и за финансиране на ремонтно – възстановителни работи на улици в село Драганово, община Горна Оряховица на стойност 318 229,10 лева с ДДС.