Здравеопазване

Обявена е грипна епидемия за област Велико Търново, няма обаче ваканция за учениците

Грипна епидемия е обявена в област Велико Търново, а от понеделник грипна епидемия ще има и в област София.

От Министерство на образованието, съобщиха, че от  понеделник – 27 януари до 4 февруари, включително, поради висока заболеваемост ще бъде преустановен учебният процес във всички 273 училища в София.

Учениците ще започнат учебни занятия на 6 февруари, тъй като 5 февруари е обявен за междусрочна ваканция.

 

От днес е обявена грипна епидемия на територията на област Велико Търново, но за учениците не е дадена ваканция и занятията им ще продължат.

Днес са отменени учебните занятия във всички училища от област Монтана, както и в 21 от област Пловдив и в 15 от област Кюстендил.

Поради висока заболеваемост на учениците в 3 училища в област Бургас и в по едно училище в областите Благоевград, Враца, Габрово и Силистра също са отменени учебните занятия.

Регионална здравна инспекция – Благоевград обявява грипна епидемия на територията на общините Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово от понеделник, 27 януари. По-рано днес бе обявено, че в Бургас също излизат в грипна епидемия.

 

До второ нареждане се ограничават плановите операции и свижданията в лечебните заведения. Преустановяват се женските и детските консултации.