Социални дейности

Общински съветник и доброволци разчистиха препълненото метално сърце от капачки

Общинският съветник Георги Недев и доброволците Елена Червенкова и Вероника Михайлова се организираха днес и за един час успяха да опразнят пластмасовите капачки от голямото сърце в началото на парк „Дружба” във Велико Търново. Те разчистиха и поставените около него бутилки, също пълни с капачки.

Мисля, че кампанията учи първо на съпричастност, на доброволчество. Също да се учим и на разделно хвърляне – както ние, така и децата ни. И най-вече даваме пример на обществото, че трябва да те вълнува обществената дейност. Често срещани коментари са, че държавата нямала средства за кувьози, а ние събираме – не, това мислене не е правилно! Докато има дейни хора, ще има всякакви кампании!”, споделя Георги Недев и твърдо вярва в това, което прави пред погледите на своето и на останалите деца в парка.

Националните кампании за предаване на капачки са два пъти в годината – през пролетта и есента – а местата, в които търновци могат да занесат събраните преди това, са Магазин „Бакалията”; Powwow Club Cybar; Нонстоп „Хавана”; Mall Велико Търново и Бебе Маркет „Биберон”. „Благодарим на Мартина Йорданова – координатор на „Капачки за бъдеще”, Никифор Тодоров, Даниела Дончева, Марияна от „Бакалията”, Деян Ангелов от „Услуги – ВТ”, както и на всички приятели, които досега са отделяли от времето си и са се включвали за помощ. Нужда от доброволци винаги ще има, тъй като събирането на капачки е само първата част, след която има още много работа от каузата под надслов „Капачки за бъдеще”. Те могат да се обръщат към Георги Недев и към мен, които разполагаме с ключове от металното съоръжение“, призовава и Вероника Михайлова, доброволец и координатор на Фондация „Искам бебе” – Велико Търново.

Тя предостави част от помещението, дадено от Община Велико Търново на организацията за безвъзмездно ползване, за съхранение на чувалите с пласмасови капачки. Там се съхраняват и дарените ръчно изработени изделия от съмишленици на каузата на Фондация „Искам бебе“.