Община

Община Велико Търново с приз „Кавалер на жълтата роза“ от „Зонта“

Кметът Даниел Панов получи приза „Кавалер на жълтата роза“ от дамския „Зонта“ клуб в старата столица. Отличието бе връчено от президента на организацията Красимира Коцева за успешно партньорство с Община Велико Търново. Това стана на специално тържество по повод празника на международната дамска организация „Зонта интернешънъл“, която през 2019-а чества своя вековен юбилей. Кметът Панов поздрави дамите с предстоящия празник – 8 март, денят на създаването и на неправителствената организация в САЩ през 1919 година. „Благодаря за партньорството ни. Жената винаги е била водещ фактор в обществото и стожер в семейството. Вече близо 20 години „Зонта“ клубът предава традициите и работи успешно за различни благотворителни, културни, образователни и спортни каузи. Благодаря за всичко, което правите за Велико Търново“, каза кметът Панов. Той сподели, че има получен преди шест години и личен приз „Кавалер на жълтата роза“, който стои на бюрото му в кметския кабинет. „ С Вас направихме в началото на мандата ми една делова закуска, на която обсъдихме много идеи. С удоволствие ще ви поканя и на обяд може би преди Великденските празници. Ще споделя какво съм свършил от поетите тогава ангажименти и ще поговорим за нови инициативи“, сподели още кметът Даниел Панов.
Залата едва побра многобройните гости на дамите от „Зонта“ клуба във Велико Търново. На емблематичното за организацията юбилейно тържество дойдоха партньори, представители на ротари и лайънс клубовете, приятели от други клубове на „Зонта“ в страната. Празника уважиха още областният управител проф. Любомира Попова, заместник-кметът Снежана Данева, кметът на община Горна Оряховица Добромир Добрев, Красимир Балъков…
Жълтата роза носи послание за благодарност. Проектите ни са многобройни и продължават през годините да променят живота на жените и техния статус. Благодаря на партньорите и спомоществователите ни, с които реализирахме редица инициативи. Това доказа и на практика, че мечтите в сътрудничество се постигат по-лесно“, каза в приветствието си президентът Красимира Коцева. Плакети за цялостен принос и спомоществователство получиха Красимир Генчев от Бургас и предприемачът от Лясковец Светломир Тодоров. Грамота беше връчена и на кмета на Горна Оряховица Добромир Добрев, който благодари за дарената от „Зонта“ апаратура в местната болница „Св.Иван Рилски“ . Отличия получиха и фирми от региона, традиционно подкрепящи инициативите на дамите.

Музикален домакин на вечерта бе вокално студио „Румина“ с ръководител Румяна Начева, която подари на зонтианки наскоро представения документален филм за последното издание на фестивала „Сребърна Янтра“.