Любопитно

Обучение за работа с деца и тийнейджъри прави Център „Ариадна“

    Първи модул от специализирано обучение за работа с деца и тийнейджъри организират Център „Ариадна“ и „Психодраматична работилница“ във Велико Търново. Обучението е подходящо за психолози, психотерапевти, педагогически съветници, социални работници и за всички, работещи в сферата на помагащите професии. Обучението за деца и тийнейджъри е структурирано в три модула, които ще се проведат в рамките на три месеца, веднъж месечно.

Първият модул е насочен към индивидуална и групова работа с деца. Включва теоретична и практическа част. Ще се демонстрират и обсъждат конкретни техники за работа с границите, като справяне с гнева и агресията, работа с деца, претърпели тежко ранно пренебрегване. И още – монодрама и психодрама при работа с деца и тийнейджъри, както и арт техники за работа с деца индивидуално и в група.

Обучението ще се проведе на 14 и 15 март. Негов водещ ще бъде Милена Ташкова – психотерапевт, обучител, психодрама-терапевт и управител на „Психодраматична работилница“ в София с над 20-годишен терапевтичен опит.