Община

Обработват интензивно главните трафик улици във Велико Търново срещу замръзване

Кметът на Велико Търново Даниел Панов разпореди интензивна обработка през следващите часове на основните трафик улици във Велико Търново, включително и в кварталите. Третирането ще бъде със смес от химически материал и сол, а целта е да не се стигне до заледявания. Всички 20 машини на снегопочистващата фирма работят на територията на града, а  валежите продължават и към момента.

Осигурена е нормална проходимост на първостепенната пътна мрежа, както и по маршрутите на обществения транспорт. Автобусите се движат нормално, информират от Общинския пресцентър. Докато продължава да вали, приоритетна е обработката именно на първостепенните улици. След спирането на снеговалежа и пълното почистване на основната трафик мрежа работата продължа приоритетно по второстепенните и малките квартални улици.

Даниел Панов сформира оперативен щаб, който непрекъснато следи обстановката в града и общината и координира дейностите по снегопочистване. Няма населени места без ток и вода, няма и затворени или непроходими пътища.  Поддържа се постоянна връзка и с фирмите, които чистят пътищата в общината и областта.

Сигнали, свързани със зимната обстановка, могат да бъдат подавани на телефон 062/619102.