Образование

Обновеното общежитие на Спортното училище е необитаемо заради липса на отопление

Приключи ремонтът на общежитието в Спортно училище Велико Търново. Учениците обаче не могат да се настанят, защото основната тръба на „Топлофикация” е аварирала и централата не може да подава парно. Това съобщи директорът на учебното заведение Снежина Михова. „За мен е престъпление децата  от Павликени, Свищов, Трявна, Севлиево, Габрово всеки ден да пътуват”, заяви Михова и благодари на ръководителя на Общинското общежитие, че е приютило момичета и момчета от по-далечните Кнежа, Монтана и Гоце Делчев. Тя уточни, че училището няма инсталации за отопление с газ или нафта. „Сградата така е строена, че електрическата инсталация не издържа на голямо напрежение и бушоните могат да изгорят”, уточни директорът.

Общежитието е разположено на три етажа. След обновяването  капацитетът му е увеличен от 96 на 132 легла. „Стана много красиво и функционално”, коментира Снежина Михова.

Учебният корпус, общежитието и прилежащото дворно пространство на Спортното училище се ремонтират по проект на Общината с финансиране от Оперативна програма „Региони в растеж”. До завършването на всички дейности учебният процес се провежда в Професионалната гимназия по електроника.