Денят

Облачна и дъждовна неделя

След всички проявления на екстремното време през изминалата седмица – интензивни превалявания с гръмотевици и градушки, преминаващият студен атмосферен фронт продължава да влияе над страната с превалявания, макари и по-слаби, но и с опасност от градушки и силни локални бури. Днес преди обяд временно ще спре да вали, Слънцето ще се покаже, но следобед дъждовете започват отново и ще продължат през нощта срещу понеделник.

Минималните температури в неделя във Велико Търново са в порядъка на 15 °, облачно и дъждовно ще остане почти през целия ден, максималните в температури в региона няма да надхвърлят 25°. Вятъра е слаб, от изток, облачността ще е значителна. На изток през по-голямата част от деня ще е слънчево, следобед и там ще превали. Отново е в сила жълт код за опасни явления в цяла Западна и Централна България, включително Велико Търново.

Температурите ще се запазвят между 22° и 24° и в утрешния ден. Облачно започва и следващата седмица, градусите се очаква да ще се повишат едва към 5-6 юни.