Полиция

Областната дирекция на МВР продължава да следи проблемните участъци на пътя

Областната дирекция на МВР в старата столица и Областното пътно управление създадоха съвместна работна група, която да обходи проблемните участъци на пътя в областта.

„Там където има спешна нужда от ремонти, ще направим всичко необходимо те да бъдат извършени от стопаните на пътя“ – заяви главен комисар Димитър Машов.

Работната група е създадена по искане на полицията, за да бъдат взети спешни мерки за кръстовището край Горна студена на пътя Плевен-Русе. Там ще бъде направена оптична маркировка и ще бъдат поставени предупредителни знаци.

„Ще продължим да работим по отношение на всички опасни кръстовища и участъци, където състоянието е критично“, увери комисар Машов.

Освежена е пътната маркировка на друг проблемен участък – главният път към Прохода на републиката.

„Има проблеми и по републиканската и по общинската пътна мрежа“ – споделиха още от полицията. При неизпълнение на предписанията следва да бъдат наложени глоби на съответните стопани на пътя.

В момента тече и повторно обследване на участъци, за които има издадени предписания. Към настоящият момент служители на пътна полиция оказват съдействие при участък от пътя край Присово, където при проливните дъждове бяха образувани големи неравности, които в момента се запълват.

Към настоящият момент няма наложени санкции за неизпълнени разпореждания към Пътната администрация.

Едно от предписанията на Областната дирекция, чиито срок изтича скоро се отнася за участък преди с. Вонеща вода, където метална шина от мостова конструкция е излязла над платното и представлява предпоставка за ПТП. То е подадено към директора на Областно пътно управление инж. Петя Каразахова и ако не бъде изпълнено ще последват санкции.

„Сами разбирате, че някои нередности изискват повече време за отстраняване, както и по-сериозен финансов ресурс. Не искаме да спекулираме със законовата възможност те да бъдат изпълнени“ – сподели още комисар Димитър Машов.

 

Ивайло Илиев