Политика

Обиколка на структурите си започва МДПС Велико Търново

Срещи с актива и симпатизанти  започва през месец октомври областното ръководство на младежката организация на ДПС. Ще бъдат посетени партийните структури в десетте общини на региона.  Състоянието на политическите формати, актуалната обстановка в страната и проблемите на младите хора в по-малките населени места ще бъдат основните акценти в разговорите, каза председателят на търновското младежко ДПС Мастън Мастънов. Според него главният проблем е миграцията на младежите, тъй като в търсенето на работа те отиват или във Велико Търново, или   в чужбина.

„През месец октомври планираме да проведем еднодневен семинар, на който отново ще обсъждаме актуалната политическа обстановка у нас, либерализма, проблемите на младежите в малките населени места.   Дневният ред и общата тема на дискусиите все още се обмислят”, допълни Мастънов.

По негови думи кулминацията в политическата програма на организацията до края на годината ще бъде честването на 20-годишнината на Младежко ДПС. Тържественото отбелязване ще се състои на 1 ноември в София. „Очакваме гости от цялата страна и от други европейски държави”, каза Мастън Мастънов.