Прокуратура

Обигран крадец, свил товарен автомобил и катастрофирал, отива на съд

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу рецидивист за кражба, повреждане на чужда вещ и противозаконно отнемане на чужд автомобил.

Срещу И.Л. са повдигнати три обвинения. Подсъдим е за това, че на 03.03.2019 г., в гр. В. Търново, при условията на опасен рецидив, чрез използване на техническо средство – отнел от владението на Н. Д., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да присвои чужда движима вещ – акумулатор от лек автомобил на стойност 42 лева.

Повдигнато му е обвинение за това, че на 04.03.2019 г., в гр. В. Търново, противозаконно повредил чужда движима вещ – врата на входа на кооперация, с което причинил вреди на собствениците на стойност 31,60 лева.

Трeтото обвинение е за това, че на 04.03.2019г. в гр.В. Търново, при условията на повторност, противозаконно отнел чужд товарен автомобил „Фолксваген Кади“ на стойност 2500 лева от владението на С. А., без нейно съгласие, с намерение да го ползва, като е последвала повреда в размер на 780 лева и го е изоставил без надзор, и деянието е извършено в пияно състояние.

 

В ранните часове на 03.03.2019 г. обвиняемият имал нужда от акумулатор за автомобил и решил да си го набави чрез кражба. Отишъл в автосервиз и от оставен за ремонт лек автомобил взел акумулатора. На следващият ден се разхождал в гр.В. Търново. Бил ядосан на П. В. и минавайки покрай кооперацията, в която живее, удряйки с крак повредил входната врата. Малко след това отишъл до заведение, пред което имало паркиран и отключен товарен автомобил, ползван от управителката на заведението. Обвиняемият искал да се повози, влязъл в автомобила, запалил го с ключовете, които стояли в него и потеглил, без съгласието на собственика. Преди това бил употребил алкохол, поради което загубил контрол над автомобила и допуснал ПТП, като се блъснал в два паркирани автомобила. От катастрофата последвала повреда на моторното превозно средство и И.Л. го изоставил без надзор, като избягал от мястото на произшествието. Обвиняемият е осъждан многократно и към момента изтърпява присъда в Затвора гр.Ловеч.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.