Култура Община

Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите за поредна година ще се проведат във Велико Търново

Дванадесетото издание на есенния празник „Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите“ ще се проведе в периода от 20 до 24 септември във Велико Търново. Богатата програма включва четиридневни събития. Ще бъдат организирани детски работилници за сапуни, бижута и свещи. Всеки ден ще бъдат провеждани и дегустации на вина от региона „Романтика в чаша вино“ във Винен Дегустационен Център. Предвижда се и кулинарна работилница, наименувана „Юфката на баба Калина“, както и работилница „Мозайка“ за деца и възрастни с VEVE ARTE.

На 20 септември програмата ще започне с куклено представление на Театър „Весел“ – „Рибарят и златната рибка“. Веселина Попова, групите „Свежи таралежи“ и „Рок чалъм бенд“ ще могат да слушат великотърновци и гости на града на Самоводската чаршия от 19:30 до 22:30 ч. В 22.30 ч. започва огнено „Мистично шоу“.

За 21 септември организаторите са предвидили артисти на кокили, които ще представят шоу програма „Цветя“, интерактивно представление със сапунени балони, а Мира Асенова и групите ViPartitst и Requiered са изпълнителите, които ще може да слушате на Самоводската чаршия. Предвидено е и огнено „Ретро шоу“.

В празничния 22 септември артисти на кокили ще представят шоуто „Огън и лед“, а след това програмата продължава с две интерактивни представления – със сапунени балони и „Пяна парти“. Групите „4етно“ и The drivers може да слушате в третата нощ. В 22.30 ч. започва огнено „Българско шоу“.

С дефиле и концерт на „Джуниър бенд“ от 18:00 ч. започва последната вечер на есенния празник. Детско естрадно студио „Румина“ и групите Fifth Hour и Jitsa ще може да слушате от 19:30 до 22:30 ч. От 22:15 до 22:30 ч. ще се насладите на 15-минутно огнено представление на ул. „Стефан Стамболов“, а след това, до 22:40 ч., ви очаква и огнено шествие от ул. „Стефан Стамболов“ до площад „Самоводска чаршия“. В 22:40 ч. започва огнено шоу „Bright eye“ на площад „Самоводска чаршия“.

Организатор на есенния празник е Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.

Гергана Нинова