Община

Нов асфалт по улиците в Дичин и Леденик, читалището във Велчево е с подменена дограма

Продължават ремонтите на уличната мрежа и локалните пътища в населените места в община Велико Търново. Нов асфалт бе положен в Леденик, Велчево и Дичин. Дейностите са финансирани както по общинската програма „Местни инициативи“, така и по инвестиционния план на великотърновското кметство.

В Леденик изцяло е асфалтирана 800-метрова улица, като новият асфалт е над 2300 квадратни метра. Възстановени са настилките и по участъци от пътища към селото, които са част от четвъртокласната пътна мрежа. Ремонтиран е също водостокът на входа на Леденик, както 2,5-километровият път, свързващ населеното място с първокласното шосе „София – Велико Търново“.

В Дичин бе цялостно преасфалтирана една от основните улици, която за последно е била ремонтирана преди 45 години. Положени са 900 квадратни метра нова настилка. Реконструкцията е на стойност от 20 000 лева – 12 000 лева са осигурени по програма „Местни инициативи“, а 8000 лева – от инвестиционния план на Община Велико Търново.

В с. Велчево предстоят ремонти на моста над р. Елишин, както и на два водостока – в посока Къпиновски манастир, до дере „Лозарска чешма“, както и до дере „Татанчец“ /в посока към с. Присово/. Завършен е и ремонтът на сградата на местното читалище „Светлина – 1892“. Изцяло подновена е дограмата на вратите и прозорците, което ще подобри енергийната ефективност на обекта и ще намали експлоатационните разходи. Вложените средства са 20 000 лева, а жители на с. Велчево подпомогнаха ремонтните дейности с доброволен труд.