Любопитно Община

Ново цветно пространство краси центъра на с. Беляковец

Част от площадното пространство в центъра на великотърновското село Беляковец е обновено. То е на обща площ от 400 кв.м и е на стойност 33 000 лева. Средствата са по „Местни инициативи”, осигурени от Община Велико Търново. Проектът, за първия етап на реконструкция на площадното пространство, е на местното Читалищно настоятелство. Идеята на Кметството е догодина да се освежи и подмени с нови плочки и елипсовидното пространство в центъра на селото.

Идеята за подмяна на площадното пространство за реконструкция е отдавна. Фирмата, която реализира този първи етап, я ангажирахме още  преди 6-7 години да ни направи количествено-стойността сметка за елипсовидната част. Сумата тогава беше непосилна за възможностите ни и се отказахме. Но в годините не сме спирали да мислим за тази реконструкция. Ето реализирахме този първи етап. Пространството е пред сградата на Читалището. Много красиво стана, цветно, на повечето от нас цветовете ни харесват. Различно е от сивото досега, за да носи настроение, защото е център на населено място. Ние започнахме отдавна с освежаването. Пребоядисахме металните оградите пред Центъра за работа с деца и младежи, на детската площадка, на парка, зад сградата на читалището”, поясни Албена Беренска, кмет на с. Беляковец.

Преди три месеца населеното място се сдоби и с цветни големи букви, изписващи името му. Те пък са дело на хората от селото.

снимки – Фейсбук – Беляковец 4K Ultra HD и Иван Печков

Кремена Крумова – Попова