Община

Ново осветление и кът за отдих в Западна промишлена зона

Първа копка по проект „Подобряване на бизнес средата в Западна индустриална зона” бе направена днес във Велико Търново на кръговото кръстовище на улуците ”Никола Габровски”, “Сан Стефано“ и “Козлуджа“. По него ще се рехабилитира пътният участък в цялата промишлена зона, ще се изградят тротоари около пътната мрежа, кът за отдих, ще се подмени и допълни цялата осветителна система в района.

По проекта от лявата страна на улица „Козлуджа” ще се изгради и тротоар до определено място, съобщи зам.-кметът проф. Георги Камарашев, който заедно с представители на фирмата изпълнител „Пътни строежи” направиха първата копка на обекта. До есента работата по него трябва да приключи. Успоредно с него върви и възстановяването на моста над реката към Шемшево и подходите към него. Зам.-кметът Камарашев се надява работата и по този обект да приключи до есента, и целият район да има връзка с населеното място.

Проектът „Подобряване на бизнес средата в Западна индустриална зона” е на стойност 1,3 млн. лева без ДДС. Той се осъществява по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“.

Кремена Крумова – Попова