Любопитно Община

Нови рекламни табла „грейват“ във Велико Търново

41 нови рекламни табла ще красят Велико Търново. Наред с обновяването на улици, тротоари и паркове, в старата столица ще бъдат подменени старите пана и ще се монтират нови на нови места. Един от първите квартали, който се сдоби с тях е кв. „ЗОНА В”. Съвсем скоро и на други места ще се поставят новите рекламни табла. От тях 24 ще са захващащи се конзоли за подпорни стени, а други 17 ще са на самостоятелна стойка.

„Проектното предложение за новите рекламни пана е от преди 3-4 години. Изпълнител е великотърновска фирма. На някои места, паната за рекламни материали са от 70-те години. Те са в лошо техническо и визуално състояние и сме ги отстранявали, за да не причинят допълните щети. Идеята е с тях, ако някой иска да залепи дори некролог, да го направи, а да не да го поставя безразборно по дърветата, стълбовете или в близост до детски градини, училища. Подменят се толкова много неща в града, хубаво е обликът му да се поддържа. Такава е и целта на новите пана. Таксата за разлепване върху въпросните рекламно-информационни места  към ОП „Реклама” е 15 лева за месец”, поясни за Общинско радио неговият управител Илиян Недев.

Новите рекламни пана са изработени от метал и дърво. Тези в старата градска част ще са орнаментирани, за да отговарят на архитектурата. До няколко седмици монтираните на всичките 41 табла трябва да приключи.

Кремена Крумова – Попова