Здравеопазване

Нови проекти стартират в конкурса „Посланици на здравето”

Стартира националният ученически конкурс на тема „Посланици на здравето”. Той се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 година по инициатива на Министерството на здравеопазването в партньорство с още три министерства и Представителството на Европейската комисия в България, информират от Регионалната здравна инспекция във Велико Търново.
      Националният конкурс започна от 10 октомври и продължава до 1 юни 2018 година. Конкурсът ще протече в две фази. През първата фаза до 15 декември  участниците трябва да изготвят и да изпратят в здравното министерство своите проекти за превенция на хронични незаразни болести. През втората фаза на конкурса в периода 25 декември  – 10 май 2018 година, ще стартира реализацията на проектите и тяхното отчитане.
      Всеки кандидат задължително трябва да участва и в двете фази на конкурса, уточняват от РЗИ.      Експертна комисия с участието на представители на здравното министерство и всички партньори ще извърши класирането на участниците до 25 май 2018 догодина, а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни догодина, уточняват от Регионалната здравна инспекция във Велико Търново.