Спорт

Никюпчани с писмо до гръцкия „Олимпиакос“

Писмо до президента на гръцкия футболен отбор „Олимпиакос” ще изпрати екипът на най-новия клуб – едноименния във великотърновското село Никюп. Ще бъде написано на гръцки език. Кипърец, живеещ в населеното място е обещал да преведе документа, който ще бъде придружен с богат снимков и информационен материал.

„Гърците са нация националисти. Не обичат да им се пише на друг език, освен на техния. Знам от хора, работили в страната. Затова сме се подготвили. А откъде свързваме името на нашия отбор с техния? Градът Никополис ад Иструм, близо до Никюп носи името на гръцката богиня Нике, а тя е била на Олимп. Не сме първото село, което кръщава отбора си на велик гранд. Толкова сме големи фенове на гръцкия отбор, че екипите ни, ушити специално за нас, са едно към едно с тези на гръцките футболисти от „Олимпиакос“, обяснява за Общинското радио Кирил Минков, президент и вратар на „Олимпиакос” – Никюп.

Според него, президентът на гръцкия отбор едва ли ще дойде у нас, но се надява той да покани екипа на никюпския тим, да гостува на футболистите на оригиналния.

Дотук, 22 футболисти са картотекирани в отбора на „Олимпиакос” – Никюп. Той има вече своя първа спечелена точка в класирането. На 7 октомври се изправя срещу тима на „Първомайци”.

Кремена Крумова – Попова