Денят

Неделята ще ни радва с температури над 17 градуса

Днес през деня вятърът отново ще се усили, а облачността ще се увеличи. Ще остане топло за сезона, с температури сутрин от 1 до 7 и след обяд – от 12 до 17 градуса. На места северно от планините е възможно да превали слаб дъжд.

 

В понеделник облачността ще бъде средна и висока. Минималните температури ще бъдат с мартенски стойности – от 3 до 9 градуса. Остава доста топло за началото на февруари. Следобед максималните стойности ще достигнат 12 до 17-18 градуса.

 

Във вторник през по-голямата част от деня ще остане топло, с температури около обяд от 14 до 19 градуса. Още привечер в Северозападна България вятърът ще се ориентира от северозапад-север  и  с него ще започне да нахлува арктичен въздух.

Облачността ще се увеличи, ще завали дъжд, който през нощта по високите места ще преминава в сняг, не са изключени и гръмотевици.

 

В сряда температурите ще бъдат с 10-12 градуса по-ниски от тези във вторник и до петък-събота следващата седмица ще се установи студено време, с близки до обичайните за февруари температури.