Здравеопазване Социални дейности

Неделни базари организира през август Фондация „Искам бебе”

Неделни базари в подкрепа на двойки с репродуктивни затруднения организира фондация „Искам бебе”. Традиционното събитие ще се провежда всяка неделя през август в парк „Дружба” от 10:00 до 14:00 ч.

Използвани, но много запазени детски играчки, обувки и дрешки са предоставили на фондацията стотици хора от страната, идеята им не е да стоят под ключ в склада. Именно такива артикули ще се предлагат на неделните базари, които стартират този уикенд и ще продължат до края на месеца, а при интерес – и в следващия.

„Не сме определяли стойност на всяко едно от нещата – нека просто всеки, според възможностите си остави сума в касичката на Фондацията. Всеки, който си хареса нещо – дарявайки става съпричастен към нашата кауза. Кампанията до голяма степен е и чисто информативна – да видят какво ни подаряват хората, да им разкажем за каузата на „Искам бебе”, за това, с което се сблъскваме, какъв път извървяват двойките с репродуктивни затруднения”, обобщи Михайлова.

На символични цени ще се предлагат ръчно изработени сувенири, изпратени от доброволци от цялата страна. Събраните средства ще бъдат предоставени за ин витро процедурите на двойка от региона, сподели регионалният координатор на фондацията Вероника Михайлова.

Тениските „Ангелско сърце” са още един от начините, по които хората с добри сърца могат да подпомогнат каузата у нас да се раждат повече желани деца.

През 2016 година цял випуск от хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ облякоха тениски на Фондацията за изпращането при завършването си. „Тогава екипът на фондацията реши, че подобни кампании трябва да бъдат съпътствани от специален дизайн на щампа и наименование и създадохме щампата АНГЕЛСКО СЪРЦЕ. Бяхме възхитени от абитуриентите. Решихме, че тяхната история и пример трябва да бъдат отново разказана, за да вдъхновим повече хора да направят подобен жест”, споделиха още от „Искам бебе”. Всеки припознал тази инициатива като своя, може да дари 25 лв. и да получи тениска в знак на благодарност. Още информация за нея има на сайта на организацията, а желаещите да се свържат с нея могат да го направят на podarakskauza@iskambebe.bg

Модел: Невсе Люманкова
Фотограф: Arsov Image – професионален фотограф в София