Денят Образование

НВУ кандидатства за членство в мрежата от партньори на Европейския колеж по сигурност и отбрана

Началникът на НВУ „Васил Левски“ бригаден генерал Иван Маламов взе участие в заседанието на Изпълнителния академичен борд (Executive Acaddmic Board – EAB) на Европейския колеж по сигурност и отбрана European Security and Defence College – ESDC в Брюксел, Кралство Белгия.

На заседанието на Борда бригаден генерал Маламов представи кандидатурата на НВУ „Васил Левски” за членство в мрежата от партньори на Европейския колеж. Това членство ще позволи на Военния университет да организира и провежда различни курсове и обучения под егидата на колежа с голям брой европейски образователни институции от сектор сигурност и отбрана.

Бригаден генерал Иван Маламов връчи поздравителен адрес на настоящия директор на колежа г-н Холдер Остеридер и го покани да присъства на празника на Университета на 25.11.2022 г.

В представянето на кандидатурата на Националния военен университет взеха участие и заместник-началникът по учебната част на НВУ „Васил Левски” полк. Николай Урумов, полк. Румен Маринов, определен за национален представител на изпълнителната група на SQF-MILOF и деканът на факултет „Логистика и технологии” – подп. Григор Григоров, определен за заместник на полк. Маринов в изпълнителната група.