Образование

На 140 години става ОУ „Св. Иван Рилски“ – с. Балван

Екипът му е подготвил богата програма по повод годишнината. Празникът на 19 октомври, събота ще започне в 10.00 часа в местното читалище. Ще бъдат изнесени презентация за школото, стихове, песни и танци. Фокуси ще представи възпитаник на училището, а други ученици забавни сценки. Празничната програма ще завърши с народен танц. Наред с това, в учебното заведение ще бъде подредена изложба на рисунки и изделия на негови възпитаници, на грамоти от участия в конкурси и медали от спортни състезания.

На празника са поканени бивши директори и учители.

В училището, което е средищно, днес се обучават 25 деца в четири паралелки от с. Ново село, с. Ветренци и Кризисния център в с. Балван.

Въпреки, че е с намален състав, екипът на школото печели проекти.  Сред тях „Подкрепа за успех”, „Твоят час”, „Електронен дневник”, за ученически шкафчета и др.

Сред възпитаниците на ОУ „Св. Иван Рилски” са проф. Румен Арнаудов, един от основните дарители и спонсори на школото, Благовеста Факирова – председател на сдружение „Св. Иван Рилски”, Панчо Иванов, бил председател на Централния кооперативен съюз и заместник на министъра по търговия, Трифон Георгиев, народен представител преди 1944 година и Димо Йончев, бивш директор на Радиозавода във Велико Търново.

Кремена Крумова – Попова