Община

На площада пред Общината в новогодишната нощ ще има баница с късмети, вино и сладки за всички

С атрактивна програма Велико Търново ще посрещне новата 2023 година. Жителите и гостите на старопрестолния град ще се насладят на изпълненията на едни от най-популярните български групи – „Мери Бойс Бенд“ и рок-легендите от Б.Т.Р.

По традиция, в минутите на новогодишната нощ Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ ще зарадва празнуващите с пъстра палитра от автентична българска народна музика.

Празничната програма започва в 22,30 ч. пред сградата на Общината. Първата част – до полунощ, е отредена за „Мери Бойс Бенд“, спечелили сърцата както на българската, така и на европейската публика.

В 23,50 ч. ще бъде отслужен празничен благослов, а кметът Даниел Панов ще поздрави жителите и гостите на Велико Търново и ще посрещне заедно с тях Нова година.

Точно в полунощ с първите секунди на 2023-а година небето над града ще бъде обагрено от празничните илюминации и фойерверки. Голямото новогодишно хоро ще бъде поведено от Ансамбъл „Искра“. А кулминация на празничната програма ще са изпълненията на обичната рок-банда Б.Т.Р.

За всички, избрали да прекарат Новогодишната нощ в центъра на Велико Търново, ще има и почерпка – баница с късмети, вино, плодове и сладкарски изделия.

Подарък по случай Нова година ще е и прожекция на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“, която ще бъде излъчена на 1 януари от 18,00 ч.