Култура

Национален Форум „Литературно Търново“ домакинства читалище „Надежда“ в рамките на Европейски дни на наследството

Национален форум Литературно Търново „С една книга в ръка и едно слово за оръжие”, посветен на 170 години от рождението на Иван П. Славейков – държавник и просветен деец, следовник на Славейковци ще се състои на 26 септември (вторник) в търновското читалище „Надежда“.

В 11:30 ч. ще бъде открита изложба „С една книга в ръка и едно слово  за оръжие“ посветена на 170 години от рождението на Иван П. Славейков пред Факултета по изобразително изкуство на улица „Независимост”. В 13:30 ч. в НЧ „Надежда 1869“ на ул. „Читалищна” 9 ще бъде представена музейна изложба „Реликви от Славейковия дом” с експонати на Национален литературен музей.

В 14:00 ч.  ще бъде открит литературен форум на тема „С една книга в ръка и едно  слово  за оръжие“ посветен на 170 години от рождението на Иван П. Славейков. В 16:30 ч. започва музикална програма.

Гости и лектори ще бъдат представители на Национален литературен музей, ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, РИМ Велико Търново, Институт за исторически изследвания към БАН, РНБ „Петко Р. Славейков”, къща-музей „Славейкови” в гр. Трявна, Съюз на българските писатели, НЧ „П. Р. Славейков”, ОУ „П. Р. Славейков”.

Гергана Нинова