Любопитно

„Настолен град 2020“ очаква почитатели на настолните игри

Катан, Каркасон, Травел ин и Тераформирането на Марс. Това са съвсем малка част от най-практикуваните класически настолни игри у нас и в чужбина. Ще могат да се играят и във Велико Търново на 22 и 23 февруари в търговски комплекс в център на града.

За четвъртото издание на фестивала „Настолен град 2020” организаторите от фондация „Да играем“ очакват над 500 гости от цялата страна и 10 създатели на игри. В двата дни ще бъдат проведени 6 турнира, ще бъдат обособени щандове на издатели, зона за авторски разработки с тестване на прототипи, демонстрационна за начинаещи и детски кът. Ще бъдат разиграни над 100 игри.

Публиката вече е различна. Докато преди идваха все повече начинаещи, сега хората са знаещи и искат да опитат все повече нови и нови игри. А и все повече автори на игри се появяват. Тази година очакваме да ни посети американец, който живее в Румъния, създател на „Травел ин…“ Ще я играем по време на фестивала. Това е пътуване през Европа. Игра, изпълнена с много хумор и спънки на пътуването, с характерните особености при преминавате през различните страни. Играе се с карти. Много семейства обикнаха настолните игри, не само младите хора”, споделиха организаторите на „Настолен град 2020” – Ивайло Драганов и Цветомира Цанова.

Входът за събитието в „Sky centre” във Велико Търново е свободен.

Кремена Крумова – Попова