Любопитно Образование

Нарисувай и спечели в „Заблеяло ми агънце“

XVIII-и национален фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце“ ще се проведе на 10 май. Той ще бъде в рамките на Националния събор на овцевъдите в България от 10 до 12 май край Петропавловския манастир.

Организаторите канят всички деца и тийнейджъри да се включат в раздел „Нарисувай“ за Гергьовден и овчарството. Те очакват всички, обичащи българския фолклор да изявят своя талант в различните направления на конкурса. Могат да се включат певци, танцьори, инструменталисти и художници, като ще бъдат оценявани от професионалното жури в категории за любители и професионалисти и в различни възрастови групи.

Детските творби могат да са в областта на изобразителното изкуство, иконописта и дърворезбата, свързани с овчарството и Гергьовден. Форматът е 35/50 см, а малките художници могат да ползват техники по избор – живопис, графика, колаж и др.

Конкурсът е в две възрастови групи:  до 13 години  и от 14 до 18 години.  Участниците се представят индивидуално с неограничен брой творби.  Произведенията ще оценява професионално жури от специалисти, което ще присъди дипломи за първо, второ и трето място и парични награди във всяка възрастова група.

Най-добрите детски рисунки ще бъдат подредени в специална изложба на предстоящия XVIII-и Национален събор на овцевъдите в България.

Краен срок за получаване на картините:  30 април 2019 г. на адрес гр. Велико Търново, ПК 5000, ул. „Никола Габровски” 25А.