Образование Община

Направиха първа копка на основния ремонт в ДГ „Рада Войвода”

Първа копка на ремонта на ДГ „Рада Войвода” бе направена. В символичния ритуал участваха зам.-кметът на Общината проф. Георги Камарашев, ръководителят на проекта, по който ще бъде обновена инфраструктурата на забавачката – Зорница Кънчева, и представител на фирмата изпълнител. В следващите четири месеца ще бъдат извършени реконструкция на сградата и благоустрояване на дворното пространството. Ще бъдат изградени нова отоплителна инсталация и система от слънчеви колектори. Мебелното обзавеждане и детските игрушки ще бъдат подменени с нови. Над 1,5 млн. ще струват всички дейности. Средствата са от бюджета на проект „Развитие на модерна образователна инфраструктура в град Велико Търново”.

По-късно церемонията се повтори и в СУ „Владимир Комаров” и ДГ „Ален мак”.

СУ „Владимир Комаров” ще бъде първото изцяло обновено търновско училище. Освен съвременни кабинети в школото ще бъде построено футболно игрище с трибуни, подчерта Зорница Кънчева.

Паралелно с подобряването на образователната инфраструктура се извършва и мащабен ремонт на инфраструктурата на кв. „Чолаковци”. Това ще  направи жилищния комплекс привлекателен за всички негови обитатели, коментира проф. Камарашев.

„Чолаковци” е една от трите зони, включени в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие.