Култура

Най-доброто от световната класика в пролетния концерт на МДТ

Шедьоври от световната оперна и оперетна класика ще звучат Пролетния концерт на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Галаспектакълът ще се проведе на 11 април от 19 часа в голяма зала на МДТ. На 15 април на концерта ще могат да се насладят и ценителите на музикалното изкуство в Ловеч. Всички представления на храма в Мелпомена в старата столица се провеждат под патронажа на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов.

В концерта ще има класически и популярен блок, а в програмата са включени фрагменти от любими арии и дуети от произведенията на Белини, Доницети, Верди, Гуно, Бизе, Щраус, Калман, Лехар. Италиански канцонети и други хитови творби ще подсилят празничното настроение. Те ще звучат под диригентската палка на Игор Богданов.

В концерта участва още оркестърът на театъра с концерт майстор Милена Байнова и хорът на МДТ с хор майстор Яница Брънзелова. На сцената ще излязат солистите на великотърновския театър Доротея Доротеева-Стойчева, Симона Кодева, Теодора Петрова, Момчил Караиванов и Пламен Долапчиев

Билети за спектакъла на 11 април от 19 часа може да се закупят на касата на МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново.