Денят Община

Над 80 занаятчии представят продуктите си в двудневен базар в Търново

Знаятчийски базар с над 80 производители и творци откриха днес в парк „Марно поле“ заместник-кмета Ганчо Карабаджаков и ръководителят на проекта Fairdeal Павел Христов, началник отдел „Информационно и техническо обслужване“ на Община Велико Търново.

Заместник-кмета приветства гостите в духовната и историческа столица и обясни, че проектът ще продължи през годините и ще допринесе за сближаването на България и Румъния.

Базарът е част от проекта Fairdeal- първата по рода си платформа за електронна търговия чрез виртуални магазини за занаятчийски продукти . Производителите и творци от България и Румъния представят своите традиции, обичаи, старинни техники и производства, култура и фолклор в 38 павилиона. В лявата страна са разположени 40 румънски занаятчии от град Крайова в Румъния в 12 павилиона. Българските производители са над 40 и са разположени в 26  павилиона.

Базарът ще е отворен в днес и утре  от 10,00 до 20,00 ч.

Гости на откриването бяха представител на  Българо-Румънска Търговска Камара (България) (BCCBR), представител на Асоциация „Диманш“ и представител наНационален театър „Марин Сореску“ – Крайова (Румъния), които са и партньори в проекта Fairdeal.