Образование

Над 350 души запазиха студентско място в акцията „Рано рани” на ВТУ

Над 350 кандидат-студенти към момента запазиха място в любима специалност в рамките на акцията „Рано рани” на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Това съобщи проф. Андрей Андреев, ръководител на Бюрото за кандидатстудентска информация, реклама и прием. „Провеждаме кампанията за трета година. Практиката показва, че 90 на сто от записалите се стават наши студенти”, коментира проф. Андреев. Той припомни, че приоритетна за университета е специалността „Педагогика на обучението по…”. Приетите в нея първокурсници с решение на просветното министерство се освобождават от първата семестриална такса.

Конкурсните сесии във ВТУ стартират на 17 февруари с изпит по Български език /тест/ и на 18 февруари с изпити по История на България /тест/ и по Английски език. В следобедните часове ще се състои проверка на говорните и комуникативните способности на кандидатите. Следващите университетски изпити ще се проведат през месеците март, април и юни.

Повече от 2000 първокурсници се очаква да приеме висшето училище за учебната 2018/19 година. Кандидатстудентска кампания съгласно министерско постановление университетът провежда и   сред българските общности в Албания, Косово, Македония, Молдова и Украйна.