Прокуратура

Над 2 бона глоба и условна присъда за търновец, спипан с контрабандни цигари

След внесен от Районна прокуратура – Велико Търново, обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение, 47-годишен мъж е осъден за държане на цигари без бандерол.

Димитър З. е осъден за това, че на 10.01.2018 г. в град Велико Търново в лек автомобил „Опел“, в немаловажен случай, държал акцизни стоки по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове без бандерол: 500 броя кутии цигари марка „DONATELLA аbsolute D”, съдържащи по 20 броя цигари всяка с обща пазарна стойност – 3750 лева и с обща стойност на дължимия акциз – 2027,50 лева, като поставянето на акцизен бандерол върху тях се изисква съгласно чл.64 от ЗАДС и чл. 28 от Закона за тютюна и тютюневите изделия и свързаните с тях изделия. Престъпление по чл. 234 от НК. Цигарите без акциз са били открити при полицейска проверка в ниша, намираща се между багажника и задните седалки на автомобила.

За извършеното деяние  Димитър З. е осъден на една година лишаване от свобода, което е отложено с изпитателен срок от три години и му е наложена глоба в размер на 2028 лв.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone