Култура

Над 18 000 лв. събра от дарения клуб ТАМ за ремонт на бившия Клуб на дейците на културата

18 373,70 лв. събра от дарения клуб ТАМ за ремонт на бившия Клуб на дейците на културата във Велико Търново. Средствата, които са изхарчили във връзка с ремонта към 20.12.2021, са 13 796,12 лв., отчитат инициаторите на кампанията #БъдещеЗаКДК.

Разходите включват строително-монтажни дейности по разчистване на сградата, мазилки, изхвърляне на боклуци, работа по ел. инсталация и осветление, ВиК услуги, подмяна на дограмата, ремонт на покрива, улуците и стъпалата на ул. „Велчо Джамджията“ и др.

„Всичко това нямаше да се случи без подкрепата на: всички дарители, които безрезервно ни подкрепят; доброволците, които се включиха в акциите по разчистване; архитектите от AI Atelier, които безвъзмездно изработиха проекта за сградата; майсторите, които предлагат подходящи решения, и по-специално на Милен Джановски, който безвъзмездно пое част от най-належащите ремонтни дейности; Община Велико Търново, която разпозна смисъла от връщането на културната функция на КДК; Национален фонд „Култура“, които подкрепиха екипа ни през 2021 и 2022 г.; Дизайнерът Paul Voggenreiter, който изработи новата ни визуална идентичност; Всички артисти, които се превърнаха в най-ярките посланици на каузата #БъдещеЗаКДК; хората от Варуша Юг, които повярваха, че можем да вдъхнем нов живот на КДК, и още много-много хора, без които нямаше да стигнем дотук.“ – благодарят от Клуб ТАМ.

През 2022 г. предстоят още много работа и ремонтни дейности и ентусиастите ще продължават да разчитат на подкрепа.

Ето как може да се присъедините към TaM общността:

Patron: https://www.patreon.com/tamvelikotarnovo

Дари през PayPal: https://www.paypal.com/paypalme/futureforKDK

Дари по банков път:

Сдружение „ВТ Ивентс“

IBAN:BG27UNCR70001521686599

BIC/SWIFT: UNCRBGSF