Община Социални дейности

Над 160 възрастни и хора с увреждания в община В. Търново получиха хранителни продукти

Хранителни продукти бяха осигурени за над 160 възрастни и хора с увреждания от Велико Търново и още 14 населени места в общината. Всеки от пакетите включва 16 вида артикули – 10 вида консерви, олио, бобови култури, брашно и спагети. Инициативата е по проект за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания, изпълняван от Община Велико Търново.

В реализацията участваха директорът на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова, представители на Българския червен кръст, на Превантивно-информационен център по наркомании, на Център по патронажна грижа, служители на социалните услуги в общината, домашните санирани в населените места, кметове на кметства.

Всеки от потребителите на патронажната грижа получи хранителните продукти в дома си, а в доставките се включиха служители на колцентъра в Община Велико Търново и доброволци, част от които бяха с лични автомобили.

Хранителните продукти са осигурени в изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.