Култура

Награждават победителите от Лятната кампания „Ела в библиотеката“

Екипът на Регионалната библиотека „Петко Р. Славейков“ – Велико Търново тържествено ще обяви победителите от Лятната кампания „Ела в библиотеката“ на 14 октомври, понеделник от 11.00 часа. Инициативата се състои за четвърта поредна година и е под патронажа на Венцислав Спирдонов, председател на Великотърновския общински съвет.

„Ела в библиотеката“ се проведе от 1-ви юни до 15-ти септември, като кампанията имаше за цел насърчаване интереса на младото поколение към книгите. По този начин организаторите провокират подрастващите да четат и да обогатяват своята култура и грамотност.

Награждаването на победителите ще се проведе в парковото пространство пред Централната сграда на библиотеката (ул. „Иванка Ботева“ 2). При неблагоприятни метеорологични условия, отличията ще бъдат връчени във фоайето на първия етаж, при стриктно спазване на противоепидемиологичните мерки.

Официални гости на събитието ще бъдат: Венцислав Спирдонов – председател на Общинския съвет във Велико Търново; инж. Розалия Личева – началник на Регионално управление на образованието, гр. Велико Търново; Пенка Игнатова – директор на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“; Нелина Църова – директор на Дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“; Калина Широкова – заместник-председател на Великотърновския общински съвет; Йордан Морчев – представител на издателство „Просвета“ за град Велико Търново; София Терзиева – представител на издателство „Клет“ за град Велико Търново; Асен Ников – изпълнителен директор на „Кроношпан България“ ЕООД.

Наградите за младите читатели са осигурени от домакините на кампанията, издателствата „Просвета“ и „Клет“, Калина Широкова и фирма „Кроношпан“.