Образование

Награди за Гимназията по туризъм от международен конкурс

Конкурс за онлайн съдържание на тема: „Важните житейски теми през очите на децата и младите хора“ бе организиран от Българо-румънската търговско-промишлена палата в началото на 2018. Организаторите определиха четири категории /фотография, рисунка, видеоклип и презентация/ и три възрастови групи /6-10 г.; 11-14г.; 15-18г./ за желаещите да участват.

Деца от България и Румъния изпращаха своите творби от януари до 30 ноември.  За да изберат победителите, журиращите са оценявали по критериите оригиналност, съответствие с темата, естетическа стойност, качество и ниво на трудност.

12 рисунки, от участвалите над 60, ще бъдат включени в календар за 2019 година, уточняват организаторите. Сред тях са и рисунките на Деница Топалова от XIб клас специалност „Кетъринг“ и Елисавета Петрова от IXа клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“. Видеоклипът „Бъдещето зависи от мен“ на Румяна Иванова от XIIв клас, специалност  „Организация на туризма и свободното време“ е класиран на второ място. Учителят, мотивирал и подготвил учениците, е инж. Славка Проданова.