Денят

Заместник-кметът проф. Георги Камарашев поздрави учениците, преминали пътя на Ботевата чета

Двете търновски групи, които взеха участие в похода „По стъпките на Ботевата чета” получиха благодарствени грамоти от Община Велико Търново. Зам.-кметът проф. Георги Камарашев връчи отличията на над 50 търновци и ученици от областта, които се включиха в 71-ия Национален поход от козлодуйския бряг до връх Околчица. Всеки участник в националния поход „По пътя на Ботевата чета” получи благодарствена грамота, подписана от Даниел Панов. Учениците връчиха на проф. Камарашев фланелка с лика на големия български поет и революционер Христо Ботев, както и благодарствено писмо до Даниел Панов. Тениска с лика на Ботев получи и директорката на Гимназията по електроника „А. С. Попов”.

Грамота получи и Снежанка Стоянова – преподавател и ръководител на ученическата група.

„Вече седма година ние от Професионалната гимназия по електроника „Александър С. Попов” и туристически клуб „Незабравка” към училището водим ученици от целия град и областта, които са изявили желание да участват в похода. Благодаря на кмета Даниел Панов и на г-н Цветан Цветанов за съдействието и подкрепата. Специални благодарности и на инж. Сава Петров, който вече трета година е шофьор на придружаващата кола в похода и е наш неизменен помощник”, каза Снежанка Стоянова

Тази година близо 900 ботеви поклонници от цялата страна извървяха 120-километровия маршрут на безсмъртието до връх Околчица.

Великотърновската група се представи достойно – походниците завоюваха първо места в категорията „Екология – средношколци”, няколко победи в спортните състезания в Софрониево, както и първа награда в надиграването на народни хора в центъра на Козлодуй.

В похода участваха възпитаници на осем училища от Велико Търново и едно учебно заведение от Дряново. Средства в подкрепа на родолюбивата инициатива дари народният представител от региона и председател на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов. С негова помощ до връх Околчица се изкачи и още една група от Велико Търново, наброяваща над 20 души.