Община

Наградиха победителите в конкурса за детска рисунка „Формула за щастие в моя детски свят“

  На специално тържество пред паметника „Асеневци“ в старата столица бяха наградени победителите в конкурса за рисунка „Формула за щастие в моя детски свят“. Той бе организиран за участниците в Центровете за работа с деца и младежи в малките населени места на община Велико Търново от дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в местната администрация и Превантивният информационен център по наркомании. Творбите бяха журирани и класирани в три възрастови групи.

Победители в първата от 7 до 10 години са Белослава Борисова, Маргарита Иванова и Алев Фазлиева. При по-големите между 11 и 15 години на първо, второ и трето място бяха класирани Емили Илиева, Елица Мошева, Николай Николов. 16-годишният Емилиан Нойков взе първа награда в последната възрастова група без конкуренция.    Наградите на победителите и поощрителни за останалите участници връчи Росица Димитрова – директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“. Участниците поздрави и Десислава Йорданова – ръководител на Превантивния информационен център по наркомании.

В конкурса „Формула за щастие в моя детски свят“ се включиха участници от Центровете за работа с деца и младежи от Ново село, Ресен, Малък чифлик, Пчелище, Самоводене, Присово, Шемшево. В творбите си те представиха през своите очи щастието за тях – игри с приятелите в училище и извън него, почивката на море, преживявания от Скаутския лагер в Ново село, усмивката на Слънцето и светлината, която то разпръсква, ваканционните емоции…