Община

Наградиха отличените и участниците в екоконкурса „Пази природата, тя е наша!“

На специално тържество в ритуалната зала на Община Велико Търново наградиха отличените и участниците в екоконкурса „Пази природата, тя е наша!“. В него се включиха близо 40 момичета и момчета, които посещават заниманията в центровете за работа с деца и младежи в Арбанаси, Балван, Шемшево, Дебелец, Церова кория, Шереметя, Малък чифлик, Ресен и Самоводене. Своите послания за чиста природна среда те изразиха в есе или рисунка. На първо място в категорията „есе“ бе класирана Денислава Конакчиева от Арбанаси. Тя раздели първото място със Стефани Делиниколова от Самоводене. Втори са Никол Колева и Ивелин Русев от Дебелец, а на трето място е Виктория Николаева от Шемшево.

В категорията „рисунка“ журито класира на първо място Руси Желязков от Балван, второто си разделиха Мирослава Димитрова от Малък чифлик и Йоана Кушева от Шемшево, а на трета позиция са Велислава Чантова от Церова кория и Тихомир Илиев от Ресен. Инициативата бе организирана и реализирана от Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и Община Велико Търново в партньорство със Сдружение на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“ и Съюзът на пивоварите в България.

Отличените и всички останали участници получиха грамоти и подаръци от организаторите. Децата приветстваха и поздравиха за постиженията и отношението към опазването на природната среда Росица Димитрова – директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ и Ивана Радомирова – изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България. Споделена беше и идеята с творбите от конкурса да бъде издадена и книжка. Клубовете в деветте населени места получиха от Росица Димитрова и фиданки на различни дървесни видове, които да засадят.