Култура

Музеят обявява конкурс за детска рисунка, посветен на Апостола

 Регионален исторически музей – Велико Търново обявява конкурс за детска рисунка на тема „Апостолът на свободата. Васил Левски през детските очи”. Той е по повод 185 години от рождението на Апостола. В конкурса могат да участват деца на възраст от 5 до 7 години от община Велико Търново.

Рисунките трябва да бъдат във формат А4. Техника е по избор – водни, темперни бои, моливи, пастели и др. Тематиката е неограничена – портрет, Левски в цял ръст, идеята за него и т.н. Всяко дете може да участва само с една творба. На гърба на всяка рисунка трябва да бъдат посочени трите имена на участника, възраст, име на учебното заведение, телефон за контакт и e-mail на родител/настойник.

Рисунките се приемат до 8 юли, включително. Те се изпращат по пощата на адрес: гр. Велико Търново 5000, ул. „Иван Вазов” № 38, Регионален исторически музей или на място на адрес: ул. „Христо Караминков” № 19, етаж 2 (РИМ – Велико Търново) всеки делничен ден от 10:00 до 16:00 ч.

Най-добрите рисунки ще бъдат представени в изложба в музей „Възраждане и Учредително събрание” от 18 юли до 1 септември. Официалното откриване на изложбата ще е в 11,00 ч. на площада пред музей „Възраждане и Учредително събрание”. Организаторите са предвидили награди за първо, второ и трето място, поощрителни награди и грамота за участие за всяко дете.