Полиция

Мобилни полицейски екипи ще решават проблеми в малките населени места в Търновско

С разпореждане на главния секретар на МВР от месец ноември миналата година са сформирани мобилни екипи от служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и  „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ при ОДМВР – В. Търново, които ежемесечно посещават малките населени места в област В. Търново, в които няма постоянно полицейски инспектори. Те осъществяват срещи с жителите и представителите на местната власт по предварително изготвен график. Целта е хората да имат възможност пряко да информират полицейските служители за нарушения на обществения ред, Закона за движение по пътищата, извършени престъпления и случаи, за които е необходима намесата на други компетентни институции.
Графикът за тези срещи предварително се оповестява на интернет страницата на Областната дирекция на МВР – В. Търново и на видно място в съответното населено място.
От началото на 2018 г. на територията на Областната дирекция в Старата столица са проведени 34 такива срещи, при които са получени 2 сигнала, касаещи нарушения на Закона за движение по пътищата и два сигнала за извършени престъпления, като по всички е взето отношение. Случаи на нарушаване на обществения ред няма. Получени са и 8 сигнала, чието разрешаване е от компетенцията на други институции. Подателите на тези сигнали са били подробно информирани към кого трябва да се обърнат, като в същото време полицейски служители от съответното полицейско управление са изпратили сигнално писмо до съответните институции с конкретния проблем.