Любопитно

Маски за лице с уникален дизайн предлага моделиерът Атанас Парушев

Нов продукт налага на пазара у нас и в чужбина великотърновският моден дизайнер Атанас Парушев. Това са маски за лице. Освен за българския пазар, той ги изнася за Германия и Франция.

Като наложиха карантината, мои партньори търсеха за работа за работниците си, а маски нямаше, бяха в дефицит, а бяха задължителни.  Разработихме няколко модела, тествахме ги в движение и за няколко седмици изчистихме варианта да е най-удачен като материя, форма. Снабдихме се с филтри за защита. След това защитихме сертификат от Германия за медицински продукт, защото без него не можем да ги продаваме”, пояснява Парушев.

Маските са удобни, практични, лесно се поддържат, защото са на текстилна, т.е. памучна основа. Имат добра въздухопроводимост и филтър, който унищожава частично бактериите, които издишва и вдишва човек. Една маска може да се носи много време. Издържа повече от 50, че и до 100 изпирания. Не се поврежда. Сега, преди първия учебен ден, модният дизайнер предлага маски за деца и младежи с промоция. Плащаш две, а получаваш трета безплатно.„Нашите маски са и шарени, и едноцветни, с различни форми и размери. И за деца, и за младежи, и за възрастни лица. Мъжки и дамски. Хем за защита, хем и са като аксесоар. Има много суетни хора, избират си десен, модел. Можем да изпълнява всякакви странни поръчки. Може да има щампа. Маски с лога сме правили за германски технически университети. Всеки от тях си имаше лого, но ги изработихме с различен цвят”, допълва още известният великотърновски моден дизайнер.

Кремена Крумова – Попова