Образование

„Млечно пътешествие” за малчуганите организира компания за производство на мляко и млечни продукти

За трета поредна година компания за производство на мляко и млечни изделия във Велико Търново организира детски празник в парк „Марно поле” за малчуганите на старата столица. „Инициативата в това издание освен на Деня на детето е посветена и на Международния ден на млякото, който се отбелязва от 2001 г. по предложение на ООН. Целта е да се популяризира в обществото полезното действие на млякото и млечните продукти”, обясни Рени Ананиева. Затова организаторите бяха подготвили за малчуганите „млечно пътешествие”, чрез което ги запознаха с целия път на млякото от кравата до рафта в магазина. Момичетата и момчета разбраха какъв е животът на кравите, какво обичат да похапват , какви са навиците им, как се доят.

В програмата  участваха малките възпитаници на ДГ „Соня”.

Празникът се проведе в района на  „Азбукари”, открита преди четири години като най-новата  и модерна площадка, защото е адаптирана и за деца със специални образователни потребности.

„Децата да мечтаят повече, а ние родителите да се грижим и помагаме те да сбъдват мечтите си. Това трябва да бъде основното послание в Деня на детето”, коментира Рени Ананиева.