Спорт

Млад борец върна спортната ни слава на международния тепих

Състезателят на великотърновския спортен клуб по борба „Етър-Виктори 2011” се бори на Европейското първенство за кадети в Скопие, Македония, което се проведе от 14 до 20 май. Повече от 15 години не е имало участник на такъв форум от Велико Търново. Никола Викторов се нареди в топ 10 в категория до 51 кг, в която на тепиха мериха сили 20 участници. Обещаващият млад борец от Старата столица се падна в група с Унгария, Русия, Армения, Гърция и др. Никола е на 17 години и е възпитаник на Спортното училище във Велико Търново.

Припомняме, че състезателят на СК по борба „Етър-Виктори 2011” втора поредна година е част от Националния отбор, след като стана вицешампион по борба в Сливен в началото на март 2018 година. Тогава Викторов се класира за финал след като успя да пребори 4-ма млади борци в категория до 51 кг от Бургас, Разград, София и Сливен. Това е първият състезател на СК „Етър-Виктори 2011” с участие в Европейско първенство.

Междувременно, клубът се включи в Държавното лично-отборно първенство за деца в Горна Оряховица със 7 състезатели. От тях Лъчезар Викторов грабна бронза до 32 кг, като се състезава в по-горна категория, в която се бориха общо 18 участници. Друг състезател на „Етър-Виктори 2011“ Алпер Йонков зае 5-тото място. В турнира по свободна борба в железничарския град мериха сили над 300 състезатели от цялата страна.