Денят Образование

Млади търновци търсят будителите на 21. век

Отворена лекция-дискусия на тема „Кои са будителите в 21. век?” ще се проведе на 1 ноември от 14:00ч. в хотел „Панорама”. Събитието е организирано от местния Интеракт клуб, а лектор ще бъде младият учител по история от Американския колеж Благовест Христов.

„Темата ни засяга пряко, защото сме активни млади хора и искаме позицията ни да бъде чута. Не одобряваме подменените ценности и липсващия морал на подрастващото поколение и смятаме, че с тази отворена дискусия можем да покажем какво трябва да променим и какво зависи от нас, за да се промени. Българинът е свикнал да мрънка, а не да действа. Точно този проблем ще засегнем на дискусията”, обясни за Общинското радио президентът на местния Интеракт клуб Йоанна Йорданова.

„Благовест Христов е личен приятел на клуба, преподава и на някои от нас. Той поднася информацията по много интересен начин и винаги успява да заинтригува публиката. А ние искаме да провокираме аудиторията – да се замислят и да искат да променят нещо, започвайки от себе си. Защото промените почват именно от нас, от малките неща в ежедневието ни.”, допълни Йоанна Йорданова.

Лекцията е насочена предимно към млади хора, но организаторите канят всеки, който прояви интерес.

 

Интеракт е програма на Ротари клубовете и обединява младежи между 12 и 18 години. Във великотърновския клуб членуват 20 младежи. Главната цел на Интеракт е служба в полза на обществото, а чрез различни проекти участниците развиват и лидерски умения. През тази година местният Интеракт е посетил Старческия дом в село Балван по повод деня на възрастните хора. Ежегодно клубът организира и благотворителен футболен турнир.