Икономика Образование

Млади предприемачи си дават среща във Велико Търново

Еднодневна интерактивна среща с млади хора с интерес към предприемачеството и устойчивите социални проекти организират във Велико Търново. Събитието ще се проведе на 15 ноември, четвъртък, от 9:30 часа в зала 2 на Стопанския факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Форумът е част от най-новата акселераторска програма на Център „Ринкър“ към Фондация „BCause”. Програмата цели да подкрепи развитието на предприемачески светоглед и лидерски умения сред младите хора – стартиращи предприемачи. „Велико Търново е първият град извън София, в който ще се проведе форумът, който се организира за пореден пети път. За нас това е голямо удоволствие, очакваме младежи, студенти, а и по-възрастни хора, които биха искали да разберат как да превърнат една своя идея в реалност. Събитието е безплатно, но се изисква регистрация”, каза за Общинското радио преподавателката във ВТУ д-р Ваня Димитрова.

След Велико Търново, следват срещи в още четири български града – София, Варна, Бургас и Пловдив. От всички участници, ще бъдат избрани най-добрите, които ще се включат в следващия кръг – тридневен лагер, в който ще продължат да работят върху идеите си заедно с ментори и треньори.  Кръг„Миксера” отсява 120 бъдещи предприемачи. Третият кръг събира 20 отбора, като накрая се класират само четири екипа, които ще получат финансиране от по 20 хиляди лева, в рамките на които да реализират проектите си.

50 души от Велико Търново и региона към този момент са заявили желанието си за участие, информира Димитрова. Капацитетът на аудиторията, в която ще се проведе събитието, е 100 участници. Те се записват на адрес: https://rinkercenter.org/bg/.