Денят

Младежки дрехи ще раздават в парка утре

Тридневната благотворителна инициатива „Младежки дрехи от хората за хората” стартират утре Търново рънс. Събитието, което ще се проведе в парк „Марно поле” е насочено към всички младежи, ученици, студенти, семейства, деца от центрове за настаняване, нямащи възможност да си позволят дрехите, които искат. В рамките на последните няколко седмици редица доброволци събраха свои здрави и запазени дрехи, които вече не носят. Всеки посетител има възможност да ги разгледа и да прецени дали иска да си тръгне от събитието с нещо ново за него.

Добре дошли са и всички онези, които имат облекло за даряване, в линка на събитието в социалните мрежи е поместен контакт, чрез който може да се свържат с организаторите и да предоставят своите дрехи. Самите те могат да бъдат открити във вторник, сряда и четвъртък между 16:00 и 19:00 часа на импровизиран щанд в парка, озвучен със свежа музика.

Доброволците призовават търновци да не се притесняват, а да се включат в инициативата, като дарят или изберат нещо за приятел, за семейството и децата си.