Образование Социални дейности

Младежка банка – Велико Търново ще реализира три проекта през юли

Програмата Младежка банка – Велико Търново ще реализира три проекта в рамките на месец юли. Те са получили своето одобрение от Сдружението „Бизнес и инвестиционен център – Централна Северна България”.

Първият проект – „Лятна академия за младежко предприемачество” започва утре и в него могат да се включат млади хора между 15 и 24 години с иновативни идеи и интерес към предприемачеството. В рамките на три дни те ще преминат през динамично обучение, по време на което ще придобият умения за това как да реализират идеите си, да стартират собствен бизнес и да формират успешни екипи.

В края на обучението всички участници ще получат удостоверения, а най-интересните идеи могат да получат подкрепа от платформата за групово финансиране Indiegogo, съобщи за Общинското радио Ваня Димитрова от Младежка банка.

Вторият одобрен проект на програмата е озаглавен „Младежи на мотори!? Да знаем как!“. Идеята е, чрез алтернативно образование и неформални срещи между възрастни и младежи да се повишат уменията и компетентностите на младите хора в различни теми  – Какво означава да си част от моторджийска група – мисия, визия, цел, ценности, принципи, правила на групата и добри нрави; грижа и поддръжка на мотоциклети; всички аспекти на здравето и безопасността / лични предпазни средства, безопасно каране на мотори и основни оф-роудски умения, включително за четириколесния мотор.

Третият проект е „Здрави и активни със Стрийт фитнес“. Преди началото на проекта ще бъде подменена настилката на площадката за Стрийт фитнес в парк „Дружба”. Младежите ще проведат няколко групови тренировки.

Чрез популяризиране на Стрийт фитнеса, който е нов добиващ голяма популярност сред младите хора спорт, ще се изградят навици за здравословен и физически активен начин на живот. Акцентът ще е и върху преодоляването на агресията и зависимостите чрез спорт.

Младежка банка – Велико Търново е създадена преди повече от една година. Реализираните им инициативи досега са спортни състезания и турнири, благотворителни концерти, тематични събития за Св. Валентин и Хелоуин, както и проектът „Стрийт денс срещу агресията в училище”.