Култура

Младата поетеса Даница Христова е поредният гост в Близък прочит

Младата поетеса Даница Христова е поредният гост в Близък прочит. На 10 ноември (петък) от 18:00 ч. в известен бар на ул. Независимост 21 в старата столица тя ще представи дебютната си стихосбирка „Алвеоли от хартия“.

Събитието е включено в програмата на Национален литературен фестивал „Глоси“, и в „Домът“ – програма за култура и дебат, и в календара на културните събития на Община Велико Търново. Входът за проявата е свободен.

„Ярка образност и внимателна авторефлексия. Тази поезия не е беззащитна, тя познава образците и осмисля митологемите в дълбочина. Въпреки крехкостта, която загатва заглавието, дебютната стихосбирка на Даница Христова безстрашно отваря вратата към сериозната поезия. И има какво да добави.

„Алвеоли от хартия“ ще ви прикани да надникнете в собственото си несъзнавано. Открито и без възможност да се самозалъгвате. Защото именно през Словото става видим „тигърът в основите на къщата“, за който Даница Христова знае. За който – в различни аспекти – тази книга е“, казва за поетесата Ина Иванова.