Политика

Михаил Михалев е новият общински председател на Младежкото обединение в БСП-Велико Търново

Михаил Михалев бе избран за общински председател на Младежкото обединение в БСП-Велико Търново. Той заема мястото на Валерия Дончева, която оглавяваше младежката структура от 2014 г. Михалев е завършил специалността „Политическа журналистика” във Варна. На 31 години е, журналист. От 10 години е член на БСП, част е бил от политическия кабинет на областния управител инж. Георги Рачев.

На отчетно-изборното събрание на младежкото обединение в БСП бе представен отчет за дейността на структурата и план за бъдещите инициативи, съобщи пред журналисти днес Валерия Дончева. В изложба, подредена в коридора пред Общинския съвет на партията, в десет пана са представени най-важните инициативи през последните четири години, в които Дончева е оглавявала младежкото обединение. Събитията, описани с  текст и снимки в изложбата, са разделени тематично. Сред тях са базарите за майки и деца за 1 юни и 15 септември,  анкетите, проведени с граждани във връзка с президентските избори,  срещите със студенти от Велико Търново,  родолюбивите инициативи на младежката структура в старата столица. „Обещавам, че ще надграждам всички хубави инициативи, започнати от моята предшественичка. Сред тях е традиционният базар за детски стоки на 1 юни и 15 септември. Ще се старая да бъдем максимално близо до хората и до техните проблеми. Не искам да бъда лидер, а равен на всеки един член на младежкото обединение”, подчерта новият му председател Михаил Михалев.

В сградата на Общинския партиен съвет на БСП ще бъде поставена кутия за граждански сигнали. „Тя е предназначена за хора, които се страхуват да застанат с името си и с реалния проблем директно пред институциите. Те ще могат да сигнализират на нас това, което ги тревожи, а ние съвместно с общинските съветници ще можем да поставим въпросите до местния парламент във Велико Търново”, посочи Михаил Михалев.

Той уточни, че през следващата седмица ще станат ясни имената на новите членове на изпълнителното бюро на младежкото обединение на партията.